Wevotex eerlijk & organic

Wij houden van de wereld en we geven om mensen. Dit ziet u terug in onze projecten op het gebied van duurzaamheid en arbeidsomstandigheden.

1 kg katoen is  8000 liter water!

1 kg katoen is 8000 liter water!

Katoenverbouw is slecht voor het milieu, Naast kunstmest en insecticide wordt gemiddeld 8.000 liter water voor 1 kg katoen gebruikt. Het Aralmeer in centraal-Azië is nagenoeg opgedroogd.

Elke kilo gerecyclede katoen hoeft niet verbouwd te worden

De kunst is gerecyclede vezels zo in te zetten dat het niet ten koste van levensduur gaat. Wevotex loopt voorop in de ontwikkeling van GRS (Global Recycle Standard) gecertificeerde badstof.

Wevotex recycled

Download PDF

Wevotex organic!

Wevotex organic!

Textiel gemaakt van organic cotton. Daardoor minder milieubelastend en minder watergebruik. Gecertificeerd volgens Global Organic Textile Standard (GOTS) en Organic Content Standard (OCS). Meer weten:

Download PDF

Wevotex - Textile
Wevotex - Blended

Overige projecten op het gebied van duurzaamheid

Toepassing van een speciaal gesponnen polyester in lakens leidt tot grote voordelen op het gebied van wasbaarheid, energieverbruik en levensduur. Het nadeel van slechte comfort van lakens met een hoog polyester percentage is verleden tijd geworden. Meer weten:

Download PDF

In samenwerking met de Federatie Textielbeheer Nederland (FTN) is de Ecotool ontwikkeld. Met deze webapplicatie kan de milieu impact van de productie en het gebruik van textielproducten berekend worden. Wevotex heeft de FTN opdracht gegeven om een aantal conventionele artikelen van 100% katoen te vergelijken met door Wevotex verder ontwikkelde artikelen. Meer weten:

Download PDF

550 zonnepanelen met een capaciteit van 143 kWh per jaar. Genoeg voor de eigen energiebehoefte en levering aan een aantal huishoudens.

Als basis voor de samenwerkingsverbanden met onze producenten hanteren wij 3 principes:

  • continuïteit
  • verdeling van opbrengst
  • respect voor mensen

Wij werken aan het certificeren van onze producenten. Sinds 2019 loopt een project om 2 weverijen in Bangladesh BSCI (Business Social Compliance Initiative) te certificeren. In 2020 is dit project afgerond. Andere producenten zijn reeds gecertificeerd.

Wevotex participeert in het SaXcell project. Door middel van een revolutionair proces kan van katoenafval een nieuwe hoogwaardige cellulosevezel gemaakt worden. Meer weten --> www.saxcell.com en infosheet:

Download PDF